ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Sağlıkla ilgili verilebilecek tüm hizmetleri vatandaşlarımızın başka bir şehre gitmeye ihtiyaç duymadan kaliteli ve insan merkezli olarak yerinde verebilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Özer, BEÜ Kanser Araştırma Merkezi ve Onkoloji Bölümü'nün tanıtımında yaptığı açıklamada, hizmete açılan bölümü bölgeye kazandırmaktan mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların kanserle ilgili tüm teşhis ve tedavi süreçlerindeki hizmetleri üniversite hastanesinden alabileceklerini belirten Özer, şöyle konuştu:

"Bizler, sağlıkla ilgili verilebilecek tüm hizmetleri vatandaşlarımızın başka bir şehre gitmeye ihtiyaç duymadan kaliteli ve insan merkezli olarak yerinde verebilmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda çalışanlarımızın koşullarını iyileştirmeye ve çok daha rahat ortamlarda hizmet vermelerini hedefliyoruz. Bu kapsamda sağlık turizmine önem veriyoruz.  Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın tatillerde buraya geldikleri zaman sağlıkla ilgili tüm hizmetleri alıp Avrupa'ya dönmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Hizmet çalışmamızı bölgesel bazda büyütmek ve Zonguldak için büyük bir açılım sağlamak bizler için önemli. Eğer bizler sağlık turizmini aktif hale getirirsek çevre illerdeki vatandaşlarımız da hastanemize gelecek. Ekonomik canlılığa da katkıda bulunmak isteğimiz var. Bu noktada bu hizmetleri yürürlüğe sokmuş olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Gelecek yıl yatırım bütçesi içerisinde İbni Sina Kampüsü içerisinde otel hizmetini de dahil edeceğiz. Bölgesel bir hastane olmayı hedefliyorsak mutlaka çevre illerden gelen vatandaşlarımızın hizmet alırken yakınlarının kalabileceği konaklama hizmetini karşılamamız lazım."

Özer, kemik iliği transplantasyonuyla ilgili fiziksel yatırımları yaptıklarını ifade ederek, "Transplantasyonu yapmak için öğretim üyelerimizin süreçlerinden mutlaka geçmiş olması lazım. Arkadaşlarımız şimdi o süreci tamamlama aşamasındalar. O süreç tamamlandıktan sonra kemik iliği transplantasyonu başlayacağız. Bir sonraki adımımız ise böbrek transplantasyonu ve karaciğer transplantasyonu olacak" diye konuştu.

Engelli öğrenci ve vatandaşları merkeze alan bir anlayış içerisinde olduklarını dile getiren Özer, bu hassasiyeti onkoloji merkezine de yansıttıklarını kaydetti.

Kaynak: aa