ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Yükseköğretim ve Bilim Dergisi'nin 12. sayısı yayımlandı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, BEÜ'nün eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra aynı zamanda ülkenin ihtiyaç duyduğu alanları da kapsamına aldığını,  bu alanlarda üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirdiğini belirtti.

Son yıllarda yükseköğretim alanında oldukça önemli bir büyüme ve genişlemeye tanık olduklarını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

“Bu kadar büyümüş bir sistemin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı, gerçekleştirilen iyi örneklerinin görünür kılındığı, dünyada yükseköğretim alanındaki gelişmelerin takip edildiği bilimsel bir platforma ihtiyaç duyulmaktaydı. Ülkemizin bu ihtiyacına cevap vermek üzere 2011 yılında Yükseköğretim ve Bilim Dergimizi çıkartmaya karar verdik ve çalışkan bir ekiple yola çıktık. Bugün derginin 12. sayısını yayımlamış bulunmaktayız. Bu başarının elde edilmesinde büyük katkısı olan başta dergi editörümüz Prof. Dr .Şükrü Oğuz Özdamar olmak üzere, editör yardımcılarına, uluslararası yayın kurulunda yer alan bilim insanlarına şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: aa