KASTAMONU (AA) - İngiltere'de evlendikten bir hafta sonra bisikletle dünya turuna çıkan çift, bir yılı aşkın sürede 15 ülke dolaşarak Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Londra’da yaşayan Paul (33) ve Joanna Casey (31) çifti, 29 Mart 2014'te bisikletleriyle dünyayı dolaşmak için yola çıktı. 

Fransa, Belçika, Hollanda ve Polonya'nın aralarında bulunduğu 15 ülkeyi dolaşan çift, bir ay önce geldikleri Türkiye'deki güzergahları kapsamında Hanönü'ne vardı. 

Bilgisayar programcısı Paul Casey,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten bir hafta sonra mimar eşiyle dünyayı dolaşmak hedefiyle gezilerine başladıklarını anlattı. 

Casey, gittikleri yerlerle ilgili notlar tuttuklarını söyleyerek, "Genellikle yol kenarlarında çadır kurarak konaklıyoruz. Yağmurlu ve soğuk havalarda ise otele gidiyoruz. Sinop, Samsun ve Trabzon üzerinden Gürcistan’a geçeceğiz. Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Çin’den sonra Vietnam, Tayland, Malezya ve Endenozya gideceğiz. Ardından feribotla Avusturalya’ya, oradan da uçakla diğer kıtalara yolculuğumuz sürecek. Şimdiye kadar 12 bin 400 kilometre yol katettik" diye konuştu.

Kaynak: aa