BOLU (AA) - Bolu'da yolcu otobüslerine yönelik trafik ekipleri tarafından kış lastiği uygulaması yapıldı.

Ankara ve İstanbul arasında yer alan, D-100 ile Tem otoyolunun geçtiği ve zorlu kış şartlarının yaşandığı Bolu’da Otogar’da Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yolcu otobüsleri üzerinde kış lastiği uygulaması başlattı. Terminalden çıkış yapan yolcu otobüsleri durdurularak, kar lastiği takıp takmadıkları ve kar lastiklerinin diş derinlikleri kontrol edildi.  

Ekipler, sürücülere kar lastiği bulunmayan ticari araçlara 519 lira para cezasının uygulanacağı, aracın kış şartlarına uygun hala getirilene kadar trafikten men edileceğini ve kış lastiği bulunmayan yolcu otobüslerin yola çıkılmasına izin verilmeyeceği bilgisini verdiler.

Yapılan kontollerin çok önemli olduğunu ifade eden yolcu otobüsü sürücüsü Kenan Akdere, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şu anda zaten havanın yağışlı olmasından dolayı emniyet açısından kar lastiği çok önemli. Kış lastikleri aracın normal durma mesafesini daha da kısaltıyor. Bütün araçlarda zorunlu olması çok daha iyi" diye konuştu.

Akdere, kış aylarında çoğu kazalara araçlarda kar lastiği bulunmamasının yolaçtığını ifade ederek, "Sadece ticari değil, bu konuda şehirlerarası seyahat eden hususi araçların da denetlenmesi ve onlarda da kar lastiğinin zorunlu olması gerekli" şeklinde konuştu.

Ekiplerin kontrollerinin 1 Nisan 2015'e kadar süreceği belirtildi.

Kaynak: aa