KASTAMONU (AA) - Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Engin Kocabey, "2014 ve 2015 yılında yapılacak toplu sözleşmeyle, 2 yıllık kayıpların ortadan kaldırılması adına hükümetin de olumlu adım atmasını beklemekteyiz" dedi.

Kocabey, Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevinin konferans salonunda düzenlenen bölge toplantısında, Türkiye'nin son zamanlarda zor günlerden geçtiğini belirterek, ülkenin güçlenmesini ve kalkınmasını istemeyen derin ve dış güçlerin operasyonlarına devam ettiğini söyledi.

Türk milletinin bu oyunları gördüğünü ve bildiğini ifade eden Kocabey, şöyle konuştu:

"Bu birlik-beraberlik içinde ülkenin kalkınması yolundaki haklı mücadelemiz hep birlikte, el ele, kol kola, inşallah bundan böyle de devam edecektir. Bunun yanında sendikal çalışmalar kapsamında maalesef geçtiğimiz günlerde torba yasa tasarısı hazırlandı ve bu torba yasasında büro iş kolunda çalışan 350 bin arkadaşımızın beklentileriyle alakalı maalesef hiçbir madde girmedi. Bunun yanında adliyelerde çalışan arkadaşlarımızın fazla mesailerine karşılık bulunması adına, Mecliste 22 gün boyunca konfederasyonumuz adına çalışmalara gece 12'lere, 1'lere kadar devam ettik. 'İş yoğunluğu fazla mahkemelerde çalışanların yüzde 10'una mesai ödenir' şeklinde torba yasada madde vardı ve o kanunlaştı, geçti. Bunun yanında hakim ve savcılara bin 155 lira zam yapılarak, hakim ve savcılar dışında adliyelerde çalışan kimse olmadığı kanaatiyle hareket edildiği düşüncesindeyiz."

Kocabey, 12 bakanlık ve 55 kurumu kapsayan iş kollarında devletin omurgasını ve temel taşını oluşturan büro çalışanlarının enflasyonun altında ezildiğini savundu.

 Hükümetin yıl sonu enflasyon programının yüzde 5'lerdeyken, 9,4'lerde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü aktaran Kocabey, şöyle devam etti:

"Toplu sözleşme sürecinde tabii ki enflasyon farkıyla alakalı madde söz konusu değil, 2013 yılı için konuşuyorum ancak hükümete de buradan seslenmek istiyorum. 2014 ve 2015 yılında yapılacak toplu sözleşmeyle, 2 yıllık kayıpların ortadan kaldırılması adına hükümetin de olumlu adım atmasını beklemekteyiz. Bununla birlikte Devlet Hava Meydanları'nda ödenen havacılık tazminatının, meteoroloji çalışanlarına da ödenmesini hala beklemekteyiz. Bu konuyla alakalı Orman Bakanımızın bu güne kadar vermiş olduğu birçok söz var. Bu sözlerin arkalarında durmalarını bekliyoruz. Kıymetli arkadaşlar, hem şeytan taşlayıp hem abdest almak istemiyoruz. Onun için devletin omurgasını oluşturan büro çalışanlarının haklarını elde etmesi adına verilecek mücadele, alanlarda verilecekse bunu alanlarda vereceğimizi bilmenizi isterim, bunu iktidarın da bilmesini isterim.

Verilecek mücadele masada verilecekse, bu mücadeleyi 2015 ağustos ayında masada vereceğimizin de ciddi şekilde bilinmesini isterim."

Kocabey, kamu çalışanlarının beklentisi atamalar, yükselme sınavları ve fazla mesailer gibi kaybedilmiş hakların kanunla yeniden düzenlenerek, mağduriyetlerinin giderilmesi konusundaki ısrarlarının sürdüğünü kaydetti.         

Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Nihat Tunç ve Sezai Soysal, Kastamonu, Çorum, Sinop, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kırıkkale, Çankırı şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Kaynak: aa