BOLU (AA) - İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Eceabat'ta meydana gelen sarsıntılara ilişkin, "Bu depremler Marmara'da beklediğimiz depremin öncüleri değil" dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarsıntıların meydana geldiği bölgede büyük bir fayın olmadığını, bu nedenle depremlerin öncü niteliği taşımadığını söyledi.

Sarsıntıların Marmara depremiyle ilişkilendirilemeyeceğini vurgulayan Gündoğdu, "Buradaki depremler kendi çevresinde meydana gelen depremler. Kuzey Anadolu Fay Hattının üzerinde bulunmayan bir bölgede oldu. Çanakkale Eceabat yakınlarında olan bir deprem. Ufak tefek şoklar var. Onlar normal şeyler. Kırılmanın devam ettiğini gösteren sarsıntılar" diye konuştu.

Gündoğdu, bu tür sarsıntıların büyük bir deprem üretmeyeceğini belirterek, "Bu depremler 7'nin üzerinde deprem üretecek pozisyonda değil. Kendi halinde bir enerji boşaltmasından ibaret. Marmara'da beklediğimiz depremin öncüleri değil, öncü depremlerin karakteri de değil. Bizim Marmara'da beklediğimiz deprem doğru akımlı. O yüzden ikisi arasında bağlantı kurmak doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa