SAMSUN (AA) - Canik Yatılı Hafızlık Kuran Kursu'nun temelini Vali İbrahim Şahin attı.

Canik ilçe Müftülüğünce Gazi Osmanpaşa Mahallesi'nde yaptırılan Canik Yatılı Hafızlık Kız Kuran Kursu'nun temel atma törenine Vali İbrahim Şahin, İl Müftüsü Veysel Çakı ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, çok güzel bir eğitim kurumunun temelini attıklarını belirterek, "Burada eğitim gören yavrularımız hafızlık eğitimimin yanında fıkıh, tefsir, akait ve kelam gibi dersler alıp  çok donanımlı birer birey olarak yetişecekler. Kız çocuklarımız dini eğitimi pozitif ilimlerle beraber alırlarsa belki ileriki yıllarda geleceğin yöneticileri veya yöneticilerinin anneleri olacak. Dolayısı ile ülkemiz daha müreffeh ve daha gelişmiş dini bütün insanlar tarafından yönetilecektir. Dini eğitim bizim vazgeçemeyeceğimiz bir konu. Biz çocuklarımızı geleceğin pozitif ilimleri ile beraber Kuran birikimi ile de donatacağız" dedi.

Eğitimin insanlık için önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Ülkemizin çeşitli yerlerinden her gün bir şehit haberi alıyoruz. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu ülkede terörün kökü kazınacak. Bu ülke insanının gönlünü yaralamaya, sıkıntıya sokmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Başkalarının maşası olan bu eşkıyalara asla pirim ve fırsat vermeyeceğiz. Samsun ilimizde onlar hayat ve fırsat bulamazlar. Bu sebeple bizlerin çok uyanık olması etrafımızı iyi gözetleyip kollamamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kursun temeli atıldı.

Kaynak: aa