SAMSUN (AA) - Çarşamba'da İçişleri Bakanlığının muhtarlara yönelik iletişimi geliştirmek için oluşturduğu Bilgi İşlem Sistemi yapılan toplantıyla muhtarlara anlatıldı.

Muhtarların yaşadıkları sorun ve sıkıntıları İçişleri Bakanlığına hızlı bir şekilde iletmelerini sağlayacak sistemle ilgili yapılan toplantıya Vali İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz katıldı.

Salıpazarı, Ayvacık ve Çarşamba muhtarlarının ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda ilk olarak Bilgi İşlem Sistemi muhtarlara anlatıldı.

Vali Şahin, sunumun ardından yaptığı konuşmada, "Biliyorsunuz Samsun gibi 30 tane ilimizde köyler artık mahalle oldu. Sizler artık mahalle muhtarısınız. Mahalle muhtarlarının tüzel kişiliği yok ama köy muhtarlarının tüzel kişiliği var. Aile kavramı bizleri batılı toplumlardan ayrı kılan bir özelliğimiz. Bu kavramın hemen üzerinde de muhtarlarımız var. Bir köye gittiğimizde ya da mahalleye hemen muhtarı sorarız. Onlar oranın bütün sorunlarına vakıf kişilerdir. Bu Bütün Şehir Yasası Türkiye için iyi olacak ama Samsun için daha iyi olacak. Çünkü buradaki temel problem yol. Yol bu işin birinci halkası” dedi.

Yılmaz, eski köy bölgelerinde yapılan yol çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, "Eskiden bir alışkanlık vardı. Köylerde yapılan yolların kaç kilometre olduğu sorulurdu. Ama bu yollar yapıldıktan hemen sonra bozulurdu. Biz bu anlayışı değiştireceğiz. Hedefimiz köylerde bozulmayacak yollar yapmak. Köy merkezlerimizde beton yol yapımı çalışmalarına başladık. 4 yıl içinde Samsun ilinin eski köy bölgesi olan yerlerdeki bütün mahalle içi kısmını beton yol şekline dönüştüreceğiz. Bu yol kalıcı bir yol olacaktır. Daha sonra grup yollarını bu şekilde dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Vali Şahin ve Yılmaz programın sonunda muhtarların sorularını yanıtladı. Programa Çarşamba Salıpazarı ve Ayvacık Kaymakamları ve Belediye Başkanları da katıldı. 

Kaynak: aa