SAMSUN (AA) -  Çarşamba ilçesinde artan terör olaylarına tepki göstermek için Çarşambaspor Taraftarlar Derneği üyeleri şehitlere saygı ve bayrak yürüyüşü düzenledi.

Zübeyde Hanım Meydanı’nda başlayan yürüyüş Çarşamba Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

Yürüyüşte PKK aleyhine sloganlar atılırken Çarşamba Belediye Meydanı’nda İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çarşambaspor Taraftarlar Derneği Onursal Başkanı Uğur Çapkın basın açıklaması yaptı.

Çapkın, “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun dört bir köşesinde, şehitliklerde yatan kahraman şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden polislerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış buluyoruz. Bayrak Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk milletinin bayrağının şanını canından üstün tutan şehitlerimiz ne mutlu size ki en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız. Evladını vatana adamış aziz ana, oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme! Şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naaşı cennet bahçesindedir. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız" dedi.

Yürüyüşe MHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Akdemir, Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: aa