GİRESUN (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Çay ve fındık bahçeleri çok yaşlandı. Bu bahçelerimizin artık gençleştirilmesi lazım" dedi.

Bayraktar, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Giresun'da Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını (DOKAP) ziyaret etti. DOKAP Başkanı Ekrem Yüce tarafından karşılanan Bayraktar, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DOKAP'ın çalışmalarını takip ettiğini belirten Bayraktar, bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına yönelik DOKAP'ın önemli çalışmalarının olduğunu söyledi.

Bölgede tarımın ekonominin lokomotifi durumda önemli rol aldığını vurgulayan Bayraktar, şunları belirtti:

"Bu bölgede çayı aldığınızda, fındığı aldığınızda ve bal üretimini, yani arıcılığı kaldırdığınızda bu bölgenin ekonomisi çöker. Dolayısıyla tarım sektörünün içerisinde faaliyet gösteren bu alt sektörlerin verimli üretim yapması kalite ve standardı yakalaması ile üretimde sürdürülebilir olması çok önemlidir. Burada ben inanıyorum ki DOKAP'a çok önemli görevler düşüyor ve çok önemli işler de yapıyor."

Çay ve fındık bahçelerinin çok yaşlandığına dikkat çeken Bayraktar, "Bu bahçelerimizin artık gençleştirilmesi lazım. Bu manada zannediyorum DOKAP'ın çalışma programı içerisinde bu var" diye konuştu.

Bayraktar daha sonra, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

Hafta sonu yapılan genel kurul sonrası yeniden başkanlığa seçilen Lütfi Bayraktar'ı tebrik eden Bayraktar, şunları kaydetti:

FİSKOBİRLİK'te yapısal bir değişimim var olduğunu dile getirerek, "Burada bir istikrar yakalamışken, önemli yapısal sorunlar çözülürken, kurum rehabilite edilirken bir değişim kurumu ileri götürmezdi. O bakımdan delegasyon farkında olduğu için çok isabetli bir karar vermiş. Bundan sonra FİSKOBİRLİK'in daha başarılı olacağına inanıyorum. Bize düşen ne varsa Türkiye Ziraat Odaları olarak bu kurumun yanındayız. FİSKOBİRLİK'in bu bölgede güçlü olması demek üreticimizin güçlü olması demektir."

Kaynak: aa