KOCAELİ (AA) - Talep azlığı nedeniyle Eylül 2014'te, tarifeli sivil uçuşlara kapanan Cengiz Topel Havalimanı'nda uçak seferleri bugün yeniden başladı.

AnadoluJet'e ait TK-7377 sefer sayılı uçak, 113 yolcusu ile ilk Kocaeli seferini gerçekleştirdi. Sabah 8.30'da 40 yolcusuyla Trabzon Havalimanı'ndan kalkan uçak, sabah 8.45'te Cengiz Topel Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak, 9.45'te Kocaeli'den binen 73 yolcuyla Trabzon'a geri döndü.

Uçağı, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara ve diğer ilgililer karşıladı. 

Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaeli-Trabzon tarifeli uçak seferlerinin bugünden itibaren düzenli olarak yeniden başladığını söyledi. 

Uçağın ilk seferinde toplam 113 yolcunun yer aldığını dile getiren Kara, "Düzenli uçuşlar, haftanın 5 günü gerçekleştirilecek" dedi.

Yolculardan Adem Sorgun ise havaalanının yeniden tarifeli uçuşlara açılmasına en çok sevinenlerden biri olduğunu belirterek, "Uçakla Trabzon'a, oradan da karayoluyla Bayburt'a gideceğiz. Havaalanı olmadan önce 17-18 saatte gidiyorduk, şimdi 2-3 saatte gideceğiz" diye konuştu.

Hafta boyunca Trabzon Havalimanı'ndan, sabah 08.30'da kalkacak uçak, Kocaeli'den 09.45'de Trabzon'a geri dönecek. 

Öte yandan, uçakların sisli havada iniş yapabilmesi için piste Aletli İniş Sisteli (ILS) kurulması çalışmaları devam ediyor. Sistemin kurulmasını engelleyen tepenin "traşlamanın" bir ay içinde tamamlanacağı öğrenildi. 

İlk sivil uçuşun 2 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirildiği Cengiz Topel Havalimanı, talep azlığı gerekçesiyle daha önce 2 kez tarifeli uçuşlara kapatılmıştı.

Kaynak: aa