ARTVİN (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,  Artvin Cerattepe'de maden sahasına karşı çıkan çevrecilere destek vererek onlarla nöbet tuttu.

Artvin Cerattepe Bölgesi'nde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyetine karşı mücadeleye destek vermek amacıyla Artvin'e gelen Sarıbal, Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkisine giderek Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'dan bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Burada, AA muhabirine açıklama yapan Sarıbal, 25 yıldır  çevre mücadelesi verdiğini  ifade ederek  Artvin'e de Cerattepe'deki çevre mücadelesine destek vermek için geldiğini söyledi.

"Burada binlerce yıllık doğa harikası var. Faunasıyla, florasıyla bitki örtüsüyle tabiat harikası var" diyen Sarıbal, sözlerine şöyle devam etti:

"İki bine yakın bitki örtüsü var ki bunların 100'e yakını endemik, yani sadece Artvin dağlarında olan bitkiler. Artvin Cerattepe bölgesi bugün dünyada eşine benzerine az rastlanır ormanlık alana sahip bir bölge. Biz burayı korumayacağız da, buraya sahip çıkmayacağız da ne yapacağız. Anlatamadık, paranın yenmeyeceğini, susuz yaşanılmayacağını, kuşsuz, börtü böceksiz bir hayatın boş ve anlamsız olduğunu."

Çevrenin korunmasıyla ilgili önemli mücadeleler verdiklerini ifade eden Sarıbal, şöyle devam etti:

"Burada amacımız şu, biz eğer Artvin'deki mücadeleyi Bursa'ya taşıyabilirsek, Munzur'daki mücadeleyi Bursa'ya taşıyabilirsek, Çanakkale Kaz Dağları'ndaki mücadeleyi buraya taşıyabilirsek, biz yani halklar yan yana gelirsek onların yasalarını da genelgelerini de onların paralarını da başlarına yıkabileceğimizi biliyoruz. İşte tam da bu amaç içi buradayız. Bu haklı mücadelenin yanındayız. Bu mücadeleyi başarmak için de elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Maden sahasındaki incelemelerinin ardından, maden şirketinin bölgede herhangi bir faaliyette bulunmaması için çevrecilerin yaklaşık iki aydır aralıksız nöbet tuttuğu alana gelen Milletvekili Sarıbal burada nöbet tutan çevrecilerle bir süre sohbet etti.

Milletvekili Sarıbal, çevrecilerin çevreden topladığı kuru odunlarla yaktığı ateşin başında ısınarak közde demlenen çaydan içti.

Gecenin ilerleyen vakitlerine kadar Ceratepe'de kalarak çevrecilerin nöbetine destek veren Sarılbal daha sonra bölgeden ayrıldı.

Milletvekili Sarıbal'a CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, CHP Merkez İlçe Başkanı, İlyas Şahin, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, bazı partililer ve çevreciler eşlik etti.

Kaynak: aa