BOLU (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2015 seçimleri Türkiye'nin ayağa kalkma seçimleri olmak zorundadır" dedi.

Bolu'nun Gerede'de ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Hollanda'nın Konya'dan küçük olduğunu, 185 milyar dolar tarım ürünü ihraç ettiğini, Türkiye'nin devasa bir ülke olmasına bu alandaki ihracatının 12 milyar dolar olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bölgenin en zengin ülkesi olduğunu ifade ederek, "Ama insanımız bölgenin en zengin insanı değil. Niye değil? Siyasetçi zenginleşiyor, halk fakirleşiyor. Bu tabloyu ters düz edeceğiz. Bunlar sizin için çalışacaklar ve sizin için mücadele edecekler. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmemiz lazım. Düzgün, namuslu, ahlaklı siyaset anlayışını getirmemiz lazım. Bunu yaptığımız zaman hepimiz kazanırız. Yapmazsak hepimiz kaybederiz" diye konuştu.

"Suriye'de, Mısır'da, İran'da ve Irak'ta kavga var" diyen Kılıçdaroğlu, "Eskiden hepsi Türkiye'ye bakarlardı, Türkiye gelir aramızı düzeltir diye. Şimdi kimse Türkiye'ye bakmıyor. O yüzden söylüyoruz. 2015 seçimleri çok önemli. 2015 seçimleri Türkiye'nin ayağa kalkma seçimleri olmak zorundadır. Bunun mücadelesini yapmak zorundayız" diye konuştu.

 

- "Sözüm söz, sözüm namus sözüdür"

 

Notere giderek taahhütte bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ben bu sözü yerine getirmezsem hem siyaseti bırakacağım hem de başbakanlığı bırakacağım. Sözüm söz, sözüm namus sözüdür. Kim ne derse desin. Her sözümü ölçerek ve tartarak söylüyorum. Kavgadan hoşlanmam. Kavga etmek istemem ama birisi hata yapıyorsa ona sen hata yapıyorsun deme hakkım var benim. Siyaset budur. Kavga ile bir yere varılamaz. Siyasette kavga olmamalıdır. Dostluk ve barış olmalı. Biz siyasette kavga yapmak istemiyoruz ama sabah akşam CHP şöyle, CHP böyle, yav CHP ne yaptı. Hiçbir şey yapmadı."

Tek bir şey düşündüklerini  dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımız iş sahibi mi? Her evde huzur var mı? Anneler çocuklarını sabahları huzur içerisinde okula gönderiyorlar mı? Bizim istediğimiz bu. Başka bir şey istemiyoruz. Güzel bir Türkiye inşa etme umuduyla ilk siyasi konuşmamı da Gerede'de de yapıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, parktaki konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Veli Gözütok ve emniyet çalışanlarını ziyaret ederek, Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümünü kutladı, daha sonra Gerede'den İstanbul'a hareket etti.

 

Kaynak: aa