SİNOP (AA) - CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop'ta yıllardır çocuk acil servisi olmadığı için mağduriyet yaşayan Sinop'luların sorununu Meclis gündemine taşıyarak, "Sinop'a acilen çocuk acil kurulmalı. Çocuk acil kurulması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Karadeniz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini TBMM Başkanlığı'na ilettiğini söyledi.

"Çocuklarımızın sağlığı geleceğimizin en önemli garantisidir" diyen Karadeniz, ani sağlık sorunu gelişen bir çocuğun durumunu değerlendiren, yaşama bağlayan ve acil tedavileri başlatan, gerekirse yoğun bakım ünitesine yönlendiren hastane biriminin en önemlisinin çocuk acil servisleri olduğunu vurguladı.

İlde sağlık sorunu oluşan bir çocuğun tedavisi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne gidilmesi ve yaklaşık 160 kilometrelik bir yol kat edilmesi gerektiğini belirten Karadeniz, "Sinop halkı çocuk acil servisi bulunmadığı için bu yönde büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Dolayısıyla bu konunun çocuklarımıza yönelik kamusal bir sorumluluk bilinci ile ele alınmasını ve Atatürk Devlet Hastanesinde acilen 'çocuk acil servisi' kurulmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: aa