AMASYA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "On üç yılda izledikleri yanlış dış politikayla 2 milyon Suriyeliyi ülkeye getirdiler. On üç yılda 2 milyon Suriyeliye 5 buçuk milyar dolar para harcadılar. Gel kardeşim yeni bir başlangıç yapalım. Yaşanacak bir Türkiye için hep beraber mücadele edelim. Altı okun altına huzur içinde güven içinde evet mührümüzü basalım" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Anıt Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, siyaset anlayışında vatandaştan alınan her kuruş verginin hesabını vatandaşa vermek olduğunu söyledi.

Alınan her kuruş verginin hesabını vatandaşına veren siyasetçinin, dürüst ve namuslu siyasetçi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Biz hesap vermeyi arzu ederiz. Veririz. Bakın, emekliyi, asgari ücretliyi, çiftçiyi düşündük. Bir de taşeron işçisi var. Var mı taşeron içinizde? Ne demek taşeron işçisi? Diyelim ki hastanelerin temizlik işi var. Gidip bir taşeron buluyorlar. 'Arkadaş sen 50-60 işçi getir. Her gün burada çalışsın. Ay başında biz parayı sana vereceğiz. Sen de götür işçiye dağıt' diyor. Ben de diyorum ki kardeşim niye böyle araya taşeron koyuyorsun. Para ödüyor musun? Kime ödeyeceksin? Doğrudan işçiye ödeyeceksin. O taşeron sendikalı olacak. Onun hakkı olacak. İş güvencesi olacak. Bunun için de soruyorlar. 'Kaynağı bereden bulacaksın?' diye. Siz daha ülkeyi nasıl yönettiğinizi bilmiyorsunuz. Siz çıkan kanunları dahi bilmiyorsunuz. Uygulamanın nasıl olduğunu bilmiyorsunuz. CHP iktidarında bunlara kurs açacağız. Öğreteceğiz" diye konuştu.

 

- "Yeni, dürüst bir lider CHP'nin başında"

Kılıçdaroğlu, kamyon şoförlerinin en dertli grup olduğunu, K1 belgesinin 18 bin liraya satıldığını bildiklerini söyledi.

Mazotun pahalı olduğunu, kamyon şoförünün evine gidemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bakın ben size söyleyeyim. Benim derdim bu ülkenin vatandaşlarının sorunlarını çözmek. Benim derdim zenginleşmek, benim dedim köşeyi dönmek değil. Sadece benim değil. Ne benim çocuklarım ne akrabalarım ne de yandaşlarım CHP iktidarında asla ve asla köşeyi dönme hastalığına kapılacaktır. Sözüm sözdür" ifadelerini kullandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi için yandaş değil, vatandaş olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşın derdi varsa o derdi çözeceksiniz. Bizi ayrıştırmak istiyorlar, bölmek istiyorlar. Şimdi ben sizden bir söz istiyorum. Sandığa gideceğiz. 7 Haziran'da, geçen seçimlerde şu veya bu şekilde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna edin. Yeni, dürüst bir lider CHP'nin başında. Söz veriyorum. Bütün sorunları çözeceğim.

Emekli rahatlayacak. İşsizlik büyük ölçüde bitecek. Yoksulluk olmayacak bu topraklarda. Bakın bütün ayrıntıları biliyoruz. Her şeyi hesapladık. Kuruşu kuruşuna hesapladık. Zaten 'sizin rakamlarınız, projeleriniz yanlıştır' demiyorlar. 'Parayı nereden bulacaksın ?' diyorlar. Ben hortumları kesince paranın nerede olduğunu çok çok iyi biliyorum. Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasaları olmayacak, benim bakanlarımın odalarında ayakkabı kutuları olmayacak, benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak. Ben oğluma telefon edip 'paraları sıfırla' demeyeceğim. Hiç kimse meraklanmasın. Bu ülke için, Türkiye için sizin için çalışacağım."

 

- Suriye politikası

Kılıçdaroğlu, ülkede 6 milyon 200 bin işsizin olduğunu, 13 yılda 17 milyon yoksulun ve aylık geliri bin liranın altından olan 8 milyon emeklinin olduğunu kaydetti.

AK Parti iktidarının dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "On üç yılda izledikleri yanlış dış politikayla 2 milyon Suriyeliyi ülkeye getirdiler. 13 yılda 2 milyon Suriyeliye 5 buçuk milyar dolar para harcadılar. Gel kardeşim yeni bir başlangıç yapalım. Yaşanacak bir Türkiye için hep beraber mücadele edelim. Altı okun altına huzur içinde, güven içinde 'evet' mührümüzü basalım. Yeni bir başlangıcı hep beraber yapalım. Sizin için çalışacağım. Sizin için emek harcayacağım. Sizin için alın teri dökeceğim. Benim çabam alın terim size helal olsun. Bu ülkenin güzel insanları için hiçbir ayrım yapmadan 77 milyon yurttaşımı kucaklayarak size hizmet edeceğim. Sözüm sözdür. Namus sözüdür" ifadelerini kullandı.

Mitingin ardından Kılıçdaroğlu'na, kara kalemle yapılmış portresi ve Amasya'nın Taşova ilçesinde yetiştirilen çiçek bamyası hediye edildi.

(Son)

Kaynak: aa