ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, emlak ve çevre temizlik vergisi ile su borcu bulunanların borçlarını yapılandırmalarını kolaylaştırmak için yeni bir servis kurduklarını bildirdi.

Yabacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun"un, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.  

Söz konusu kanunda belediyelere ödenen emlak ve çevre temizlik vergileri ile su borçlarının yeniden yapılandırılmasının da yer aldığını anımsatan Yabacıoğlu, borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Belediye Muhasebe Müdürlüğü bünyesinde servis oluşturduklarını belirtti.

İlgili serviste yapılandırma işlemlerinin daha hızlı bir şekilde yürütüleceğini ifade eden Yabacıoğlu, şunları kaydetti:

"31 Aralık 2013 tarihine kadar olan Emlak ve ÇTV ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçları kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Bu tarihlerden sonra tahakkuk eden borçlar kanun kapsamına girmemektedir. Daha önce 6111 sayılı yasa ile borçlarını yapılandırılanlar ayrıca bu yasadan faydalanamayacaklar. Kanuna göre borçların yapılandırması 6-9-12-18 ay taksitler halinde olabildiği gibi peşin ödeme de yapılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yerine enflasyon oranında hesaplama suretiyle borçlar tespit edilecek ve bu tespite göre yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek." 

Yabacıoğlu, yapılandırma zamanına bakılmaksızın ilk taksit ödemesinin Aralık ayında başlayacağını belirterek, bu nedenle yapılandırmanın son güne bırakılmaması, olası sıkışıklığa meydan verilmemesi için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.  

Kaynak: aa