ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi'nin kent merkezindeki bazı kavşaklarda uygulamaya koyduğu akıllı kavşak sisteminin devamında, dijital müdahale yazılımı geliştirildi.

Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesine hazırlanan ve "VISSIM" adlı verilen yazılım ile trafik yoğunluğunun fazla olduğu kavşaklara bilgisayar başından müdahale edilebilmesine olanak sağlandı.

Akıllı kavşak sistemi ile entegre halde çalışacak yazılımla ilgili belediyenin trafik ve sinyalizasyon birimi personeline tanıtım yapan mühendis Fulya Özsan, Çorum Belediyesi'nin akıllı kavşak uygulamasına geçen öncü belediyeler arasında yer aldığını söyledi.

Yeni uygulama ile verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Özsan, " Bu yazılım ile belediye trafik ve sinyalizasyon birimi personeli, trafik yoğunluğunun fazla olduğu kavşaklara bilgisayar başından anında müdahale edebilecek. Böylece, trafik yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda bekleme süresi kısaltılarak vatandaşın hem yakıttan hem de zamandan tasarruf etmesi sağlanacak" dedi.

 

Kaynak: aa