ÇORUM (AA) - Çorum'da girdiği sınıfta kız arkadaşını silah tehdidiyle okuldan çıkarmak istediği iddia edilen lise öğrencisi gözaltına alındı.

Üçtutlar Mahallesindeki bir liseye elinde tabanca ile giren 14 yaşındaki F.E, kız arkadaşı G.S'nin ders gördüğü sınıfa girerek dışarı çıkmasını istedi.

Sınıftaki diğer öğrencilerin tepki göstermesi üzerine bu defa S.D. ve B.Ç. adlı öğrencileri yanına alarak dışarı çıkaran zanlı, 2 öğrenciyle otomobile binerek uzaklaştı.

Olayın haber verilmesi üzerine takip başlatan polis ekipleri, Çorum-Amasya karayolu üzerinde durdurdukları araçtaki üç öğrenciyi, Çocuk Şube Müdürlüğüne götürdü.

Emniyette ifade verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan öğrencilerden B.Ç, sınıfa tabanca ile giren F.E'nin önce kız arkadaşları G.S'yi dışarı çıkartmak istediğini ancak bunu başaramayınca G.S'nin geleceğini tahmin ederek kendilerini dışarı çıkarttığını belirtti.

Araçla Amasya yönüne gittikleri esnada polisin sürekli F.E'yi cep telefonundan aradığını ve eylemine bir son vermesini istediğini vurgulayan B.Ç, polisin ikna çabalarının sonuç vermesi üzerine F.E'nin eylemine son verdiğini ve ekiplere teslim olduğunu kaydetti.

Yetkililer, olayın şüphelisi F.E'nin cumhuriyet savcısının talimatı üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiğini belirterek, şüphelinin olayda kulandığı otomobilin F.E'nin babasının arkadaşına ait olduğunun belirlendiğini kaydetti.

- Sendikadan basın açıklaması 

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın da olayın gerçekleştiği okul önünde sendika üyeleriyle basın açıklaması yaptı.

Olayı kınayan Aydın, "Okullarda alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olması bu tarz olayların önüne geçilememesi, endişelerimizi artırmaktadır. Bu tür olayları engellemek ve okullarda tam anlamıyla güvenliği sağlamak için ivedilikle tedbir alınması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: aa