SAMSUN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da otobüsünü durdurarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

Erdoğan, toplu açılışlara katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak için geldiği Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle kente hareket etti.

Tekkeköy ilçesi Selyeri mevkisinde vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsü durdurarak vatandaşlarla sohbet etti.

Bu arada vatandaşların, kentsel dönüşüm kapsamında evlerinin yıkılacağını, TOKİ'nin yeni evleri başka bir alanda yapacağını belirterek, evlerinin bulunduğu bölgeden ayrılmak istemediklerini dile getirmeleri üzerine, Erdoğan, yanında bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a dönerek bilgi aldı.

"Kentsel dönüşümü biz burada yapacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlla bizim kentsel dönüşümü rezerv alanlarına yapma diye bir şartımız yok. Buraları yıkıp yaptığımız zaman kira bedellerini de ödemek suretiyle, bizim vaadimiz oydu, başka bir yere taşınacaklar, yapıldıktan sonra da tekrar gelip bu yerlerine yerleşecekler. Ben şimdi, bakanımla konuştum, bakanım burada, başbakan yardımcımla da konuştum, TOKİ Başkanı da Vali de Belediye Başkanı da burada. TOKİ inşallah bu kentsel dönüşümü burada yapacak. Yalnız çok çalışacaksınız ama çok çalışacaksınız" ifadesinde bulundu.

Daha sonra çocuklara satranç takımı dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol boyunca sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Kaynak: aa