ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan ÖDP İl Başkanı Ali Deliak, 11 ay 20 gün hapse mahkum edildi.

Ereğli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan ÖDP İl Başkanı Deliak, Çetin Yılmaz ve Hüseyin Atakan Coşkun ile avukatları hazır bulundu. Sanık Erhan Dağhan ise duruşmaya katılmadı.

Hakimin söz verdiği sanıklar, beraatlerini talep etti.

Deliak'ın "kamu görevlisine hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar veren hakim, "sanığın daha önce kasıtlı suçtan mahkum olduğu ve cezasının ertelenmesi halinde yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanat oluşmadığından" hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.

Daha önce kasıtlı suçtan mahkum olan sanıklardan Çetin Yılmaz'a 7 bin 80 lira adli para cezası veren hakim, aynı miktarda adli parayla cezalandırılan Coşkun ve Dağhan hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve 5 yıllık denetim süresine tabi tutulmalarını kararlaştırdı.

Sanıklar hakkında 3 Haziran 2013'te katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: aa