GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim'de Gümüşhane'ye yapacağı ziyaretin önemli ve görkemli bir tarihi olay olduğunu belirtti.

Pir, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhane'ye teşrif edecek olmasının tüm Gümüşhanelileri heyecanlandırdığını belirtti.

Dünya lideri vasfını üzerinde taşıyan, masum ve mağdur insanların yıllarca çektiği çilelerin aşılmasında yaptığı önderlikle bütün dünyadaki mazlum milletlere de umut ışığı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, tüm Gümüşhane'nin büyük bir coşkuyla karşılayacağını ifade eden Pir, şunları kaydetti:

" Gümüşhane 12 Ekim'de önemli ve görkemli bir tarihi olay yaşayacaktır. Biz de Gümüşhane Kent Konseyi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı heyecanla bekliyoruz. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek tüm dünyaya matematiği yeniden öğreten dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, şimdiden Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin memleketi Gümüşhane'ye hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum."

Kaynak: aa