TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yarın Trabzon'a geleceği belirtilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin Trabzon için önemli olduğunu ifade etti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez Trabzon'a gelecek 12 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kentin sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

"Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a gelmesi çok önemli. Ülkemiz sınırlarında hareketliliğin yaşandığı böyle bir dönemde Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyareti anlamlı, vereceği mesajlar açısından da önemli olacaktır. Trabzon halkı, halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanını karşılayacağı için çok heyecanlı. Trabzon'un Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşılayacağına, candan kucaklayacağına inanıyorum" diye kaydeden Genç, kendileri kadar Trabzonlu hemşehrilerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği mesajları merak ve ilgiyle beklediğini vurguladı.

IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere de değinen Genç, şöyle devam etti:

"Komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar neticesinde ortaya çıkan kaos ortamını fırsat bilen yasa dışı mihraklar ülkemizdeki huzur ve güven ortamını sekteye uğratmaya çalışıyorlar.  Dün bazı yasa dışı grupların Kobani'deki olayları bahane edip İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde düzenledikleri sokak gösterilerini şiddet eylemlerine dönüştürdüler. Bu tür eylemlere karşı milletçe uyanık olmak, huzur ve güven ortamını sekteye uğratmaya çalışanlara fırsat vermemek durumundayız. Bugün daha çok birlik beraberlik içinde olmamız lazım."

Kaynak: aa