TOKAT (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın baba ocağına ateş düştü.

Şehidin Tokat merkeze bağlı Efe Köyü'ndeki baba evine hüzün çöktü. Şehit Turan'ın babası Halit Turan'ın oğlunun yaralandığını öğrendikten sonra Diyarbakır'a gittiği belirtildi. Annesini 8 ay önce kaybeden şehidin evin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi. 

Şehidin akrabası Salih Fırtına, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin dün Diyarbakır Lice'de çıkan çatışmada yaralandığını, 2 saat önce de şehit olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin. Allah ailelerine sabırlar versin. Cenab-ı Allah hainlere fırsat vermesin. 3 oğlum var. Kendimi ve onları vatana feda ederim. Kendisi bekardı. 2 yıllık askerdi. Annesi 8 ay önce vefat etmişti. 4 kardeşin en büyüğüydü. Allah sabırlar versin. Vatan sağolsun" diye konuştu.

Turan ailesinin komşuları Osman Korkmaz da şehit Jandarma Teğmen Turan'la en son bayramda görüştüklerini anlatarak, "Çok iyi bir çocuktu. Terörün Allah belasını versin" dedi.

Kaynak: aa