DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ön kayıtları başladı.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey, ön kayıtların ardından özel yetenek sınavının yapılacağını belirtti.

Özel Yetenek Sınavında, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne Özel Yetenek Sınavı'yla öğrenci alınırken Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ise sportif öz geçmiş puanıyla öğrenci alınacağını dile getiren Karacabey, "Sınavda herhangi bir ücret alınmayacak. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz programlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin ön kayıt işlemleri, 19-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında BESYO ön kayıt bürosunda yapılmaya başlanmıştır. Başvurular şahsen ve mesai saatleri içerisinde kabul edilmektedir. Ayrıca, YÖK'ten gelen yazı uyarınca sınavda hiçbir başlık altında ücret alınmamaktadır" diye konuştu.

Özel Yetenek Sınavının tamamen şeffaf ve elektronik sistem tarafından yapılıp değerlendirileceğini vurgulayan Karacabey, şunları kaydetti:

"Sınav internet üzerinden ve TV'den canlı olarak izlenilebilecektir. Hedefimiz her yıl olduğu gibi sınav sonucunu biter bitmez açıklayarak, sınavı en erken açıklayan üniversite olmak. Yüksekokulumuz özellikle Milli ve Türkiye dereceleri olan sporcular tarafından tercih edilmektedir. Yüksekokulumuzun genç, üretken ve alan içerisinden gelen akademisyenler sayesinde tercih edilen bir kurum haline geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yönetimimizin uyumlu çalışması ve destekleri sonucu Türkiye'de tercih edilir ve tanınırlığı üst seviyelere çıkmış bulunmaktayız. Tesisleşme olarak da birçok üniversiteden iyi durumdayız. Kapalı yüzme havuzumuz, kapalı spor salonumuz, atletizm pistimiz, stadyumumuz ve açık spor alanlarımız mevcuttur."

Kaynak: aa