DÜZCE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Düzce İli Biyolojik Çeşitlilik ve Tür İzleme Projesi Çalıştayı, Düzce Üniversitesi (DÜ) Orman Fakültesinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya katılan Düzce Valisi Ali İhsan Su, kentin biyolojik çeşitlilik açısından önemli bir coğrafyada bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de bitki türlerinin gün geçtikçe azaldığına anlatan Vali Su, "Bu açıdan hem envanter çalışmasının gelecek kuşağa aktarılması ve mevcut varlığın keşfedilesi yönünden çalıştayın çok faydalı ve önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da üniversitemizin temel hedefine uygun bir çalışmanın hayata geçirildiğini, çalıştaya emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi. 

Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Necmi Aksoy ise  kentte farklı biyosistem yaşandığını işaret ederek, "Martın başından ekimin sonlarına kadar veri izlemesi yaptık. Düzce’nin neresine giderseniz gidin, orada mutlaka nadir yetişen bitkilerimizi görebilirsiniz" diye konuştu.

Çalıştayda "Düzce İlinin Karasal Biyolojik Çeşitlilik ve İç Su Ekosistemleri" ve " Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme" konularında bilgiler aktarıldı.

Kaynak: aa