DÜZCE / KASTAMONU (AA) - Düzce ve Kastamonu'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sağlık ocağı ile bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı. Akşam saatlerinde etkisini arttıran yağış sonucu Açma Mahallesi'ndeki TOKİ konutları ile sağlık ocağının bodrum katını su bastı. Vatandaşlar kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı.

Su baskınının yaşandığı alanlarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Bekir Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Metrekareye yaklaşık 20-25 kilogram yağış düştü. Bugün ilçemizde son yılların en şiddetli yağışı meydana geldi. Bazı mahallelerimizde hasarlar ve mağduriyetler meydana gelmiştir" dedi.

Tüm ekipleri acil olarak sahaya sevk ettiklerini belirten Akbulut, 12 personelden oluşan 3 ekibin 3 iş makinesi, 3 itfaiye aracı, birer vidanjör ve pompa ile tahliye çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Öte yandan, kent merkezinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluştuğu, şehirlerarası otobüs terminalini de su bastığı görüldü.

 

- Kastamonu'da köprü çöktü

Tosya ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle D-100 karayolunun Samsun kavşağındaki köprü çöktü, karayolu trafiğe kapandı, uzun araç konvoyu oluştu.

Belediye ekipleri köprünün onarılması için çalışma başlattı. 

Trafik ekipleri, araçları Tosya'dan Çankırı kavşağına yönlendirdi.  

Kaynak: aa