DÜZCE (AA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Denetleme Kurulu Üyesi Erol Tayhan, üzerlerine kar kütlesi düşmesi sonucu yaralanan iki fabrika işçisini görüntülemek isteyen 4 gazetecinin darbedilmesine ilişkin, "İşi sadece haberi görüntülemek ve yapmak olan arkadaşlarımız maalesef çağ dışı saldırıya maruz kalmışlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Tayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, basın mensuplarının saldırıya uğramasının çok çirkin olduğunu söyledi.

"İşi sadece haberi görüntülemek ve yapmak olan arkadaşlarımız maalesef çağ dışı saldırıya maruz kalmışlardır" diyen Tayhan, şöyle konuştu:

"Bu, ne gazetecilik ne de insanlık etiğine uyuyor. İnsanlıktan bihaber bu tür anlayışın Türkiye'ye yakışmadığını düşünüyorum. Bu saldırıyı yapanları, bu hareketten dolayı Düzce Gazeteciler Cemiyeti ve tüm gazeteciler adına esefle kınıyorum. Bunun artık son olmasını, bitmesini diliyorum. Arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diliyorum. Bu, inşallah Düzce'de ve Türkiye'de son olacaktır. Esefle kınadığımı belirtmek istiyorum."

Fatih Mahallesi'nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasının çatısında biriken kar kütlesinin üzerlerine düşmesi sonucu yaralanan iki işçiyi görüntülemeye çalışan gazetecilerle fabrika işçileri arasında arbede çıkmıştı. Arbedede yaralanan DHA Muhabiri Tezcan Solmaz ile biber gazından etkilenen 3 işçi hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: aa