GİRESUN (AA) - Bulancak'ta Giresun Emniyet Müdürlüğünce "Emniyet Kemeri Hayata Bağlar" projesi kapsamında emniyet kemerinin önemi simülatörle anlatıldı.  

Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterimde sürücü ve yolcuların seyir halindeyken araçlarında emniyet kemeri kullanmamaları durumunda oluşacak etkiler ve kullandıkları takdirde nasıl korunacakları simülatörde uygulamalı olarak anlatıldı.

İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, burada yaptığı konuşmada Giresun'un en büyük ilçesi olan Bulancak'ta özellikle trafiğin hareketli olduğunu bildiklerini söyledi.

Trafik kazalarının önüne geçmek, olası kazalarda da vatandaşlarımızın can güvenliğini için Emniyet Genel Müdürlüğünün de üzerinde durduğu emniyet kemeri uygulamasını simülasyon aracını getirerek gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, "İstiyoruz ki trafik kazaları olmasın ülkemizde, istiyoruz ki her şeye rağmen kaza meydana gelirse vatandaşlarımız araç içerisinde emniyet kemeri güvenliğini alsınlar ve can kaybı ya da uzuv kaybı olmasın" dedi.

Simülasyonun yanı sıra alkol gözlüğü ile 120 promil alkollü kişilerde alkolün neden olduğu yavaş reaksiyon, görüşsel bulanıklık, derinlik ve uzaklık algısındaki güçlük, çift görme, el-ayak koordinasyonunun bozulması, karar vermede güçlük gibi sorunlar da gösterildi.

Kaynak: aa