ZONGULDAK (AA) - CEM SÜRMENELİ - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde omurilik felci nedeniyle yürüyemeyen oğlu Hakan Bozkaya'nın evden başkasının yardımı olmaksızın çıkamamasına üzülen baba, binanın dışına asansör yaptı.

Hakan Bozkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yaşında olduğunu ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 6 yıl önce yürüme yetisini kaybettiğini söyledi.

Hastanedeki uzun tedavi sürecinin ardından engelli olarak yaşamını sürdürmeye başladığını belirten Bozkaya, oturdukları dairenin apartmanın üçüncü katında olması nedeniyle tek başına evden çıkamadığını anlattı.

Uzun süre duruma alışamadığını ve eve mahkum olduğunu dile getiren Bozkaya, "Daha sonra bir dernek sayesinde akülü tekerlekli sandalyem oldu. Oturduğumuz apartmanın 3. katına babamın yardımıyla inip çıkıyordum. Aksi takdirde evden dışarı çıkamıyordum. Bu da beni üzüyordu" dedi.

Bozkaya, babasının bir arkadaşıyla inşaatlarda yük taşımada kullanılan vinçle çalışan asansör yapmasıyla sorununun çözüldüğünü aktardı.

- "Eve kapanmaktan kurtuldum"

Artık kendisini engelli gibi hissetmediğini vurgulayan Bozkaya, "Asansör sayesinde eve kapanmaktan kurtuldum, akülü engelli sandalyemle istediğim her yere gidebiliyorum. Günlük hayatımı kimseye ihtiyaç duymadan sürdürebiliyorum" şeklinde konuştu.

Baba Şeref Bozkaya da oğlunun yürüyememesi nedeniyle duydukları üzüntünün, evden tek başına çıkamamasıyla daha da artığını ifade etti.

Gerekli malzemeleri temin ederek arkadaşıyla asansörün montajını tamamladığını bildiren Bozkaya, şunları kaydetti:

 "Oğlum şimdi sokağa çıkıp gezebiliyor. Bu beni mutlu ediyor. Kendisini kimseye muhtaç hissetmemesi onun da psikolojisini düzeltti, yüzü gülmeye başladı." 

Kaynak: aa