Mersin'de, Mezitli Kaymakamlığı tarafından 'Engelliler Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlik, Mezitli Belediyesi’nin önünden antik kent Soli Pompeipolis sütunlarına kadar süren yürüyüşle başladı.
Programa Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkan Vekili Müslüm Duru, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Belediye önünden başlayan yürüyüş sonrası Soli Pompeipolis Antik Kent önünde düzen törende konuşan Mersin Engelliler ve Ailesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma Tez, hafta boyunca okullarda çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini, bu etkinliklerde engelli çocuklar için neler yapılabileceği konularının değerlendirileceğini söyledi
Mezitli Belediye Başkan Vekili Müslüm Duru ise, 'Engelliler Haftası’nın bugüne dek süren terminolojisine değinerek, "Engelli sözcüğünün kullanılması üzerine yasal düzenlemeler yapılmıştır. Çünkü bu durum toplumsal ön yargılarla da ilgilidir. Engelli olmanın kişinin özelliğinden doğan bir sonuç olmayıp, eksikliği giderecek olan teknolojinin, olanakların sağlanmasında şehirlerdeki mimariden ulaşıma üzerimize pek çok görev düşmektedir. Yeşilin ve betonun denge içerisinde olduğu ferah bir kent yaratmak, engelleri aşmak hepimizin görevidir” dedi.
Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da engelli konusunun sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın bir gerçeği olduğunu belirterek, "Bu sorunu aşmak için hepimizin üzerine görev düşüyor. İster doğuştan olsun ister hayatın bir aşamasında olsun bu durum bizleri üzüyor. Ne var ki bu durum hayatın gerçeğidir. Biz biliyoruz ki, engelli vatandaşlarımıza bakan aileler haklı bir onurun sahibidir. Biz istiyoruz ki, yalnızca bu haftada değil, senenin 365 günü engellilerimizin sorunlarına eğilelim" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra engelli iki öğrenci küçük bir konser verdi.
Kaynak: iha