KASTAMONU (AA) - VURAL AKKİRPİ - Kastamonu İhsangazi ilçesinde evinin kömürlüğünü atölyeye dönüştüren 3 çocuk babası yürüme engelli Hamdi Tokuroğlu, yaptığı hediyelik eşyaları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme yetisini kaybeden 44 yaşındaki Hamdi Tokuroğlu, İhsangazi  Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan prefabrik evinde oluşturduğu atölyesinde, hem vakit geçiriyor hem de aile bütçesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

İlkokul sıralarında marangoz amcasının atölyesine giderek öğrendiği ahşap işçiliğini kendi çabasıyla ilerleten Tokuroğlu, engeli nedeniyle tezgah yerine yerde yaptığı birbirinden güzel maket evleri ve diğer ürünleri, ilçedeki hediyelik eşya satan iş yerlerine pazarlıyor.

Tokuroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren el sanatlarına hevesi olduğunu, kendi çabasıyla temin ettiği testere ve çekiç gibi basit aletlere işi öğrendiğini söyledi.

Engeli nedeniyle iş bulamadığından bu işe yöneldiğini, ahşaptan yaptığı hediyelik eşyaların da talep gördüğünü anlatan Tokuroğlu, "Evimin kömürlüğünü atölyeye dönüştürdüm. Burada maket evlerden, tahta kaşıklara kadar çeşitli hediyelik eşyalar üretiyorum. Marangoz amcamdam küçük yaşta öğrendiğim el sanatı yaşamdaki en büyük mutluluğum oldu. Böylece sosyal ve ekonomik yaşamdan da kopmuyorum. Hazırladığım ürünleri esnafa ya da özel sipariş verenlere satıyorum" diye konuştu.

Tokuroğlu, devletin verdiği engelli maaşıyla geçimini sürdürdüğünü, el sanatı ürünlerini satışıyla da 3 çocuğu ve hasta eşinin ihtiyaçlarına katkı sağlamaya gayret ettiğini dile getirdi.

Tekerlekli sandalyesiyle tek başına ulaşımının zor olduğunu vurgulayan Tokuroğlu, akülü bir engelli aracı istediğini, bu konuda hayırseverlerden destek beklediğini ifade etti.

Kaynak: aa