ZONGULDAK (AA) - Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Ereğli Şubesi'nde, "Torba Yasa" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dernek Başkanı Yaşar Balcı, toplantıda yaptığı konuşmada, yasanın vergi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve oda borçlarına yeniden yapılandırma imkanı sağladığını belirterek, "Uzun süredir beklenen yasada bizleri ilgilendiren bölümler hakkında daha fazla bilgi edinip, vatandaşlarımızın bu yasadan maksimum seviyede yararlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce ise yasanın vatandaşlar ve mükellefler açısından çok faydalı getirileri olduğunu söyledi.

Yasanın en önemli gerekçelerinden birinin, ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliği olduğuna dikkati çeken Gövce, şöyle konuştu:

 "Yine yatırım ortamının iyileştirilmesi, özel sektöre kamu borcunun yükünü azaltmak, maliye ve para politikalarına yön vermek yasanın diğer gerekçeleridir. Ayrıca yasanın bize birikmiş borçlara ödeme kolaylığı sunma, vatandaş ile idare arasında sulh yoluyla çözülemeyen davalarda çözüm kolaylığı sağlama gibi önemli getirileri de vardır."

 

Kaynak: aa