ORDU (AA) - Fransa'da yaşayan ve Eskişehir'deki evini Diyarbakır'da silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesine bağışlayan sıva ustası Ali Dal'a, Genelkurmay Başkanlığı'ndan davet geldi. 

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında şehit Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesiyle dün bir araya gelerek Eskişehir'deki evini bağışlayan Ali Dal ve ailesi, kentten ayrıldı. 

AA muhabirine açıklama yapan Dal, dünden bu yana Türkiye'nin her tarafından tebrik ve kutlama telefonları aldığını söyledi. 

İşi gereği Fransa'da yaşadığını anlatan Dal, evlerini bağışlamayı ailesiyle ortak karar sonucu aldıklarını belirtti. 

Yaptığı davranıştan dolayı çok mutlu olduğunu ve artık geceleri daha rahat uyuyacağını ifade eden Dal, "Şehidimizin evi o haldeyken geceleri rahat uyuyamazdım. Artık gönül rahatlığıyla kafamı yastığa koyacağım" dedi. 

Dal, yaptığı davranışın herkese örnek olması gerektiğini dile getirerek, "Dünya malı dünyada kalacak. Diğer dünyaya malımızı götürecek halimiz yok. Bu düşünceyle eşim ve çocuklarımın da kararıyla evimizi bağışladık. Evin hem tapusunu hem de anahtarını şehidimizin eşine teslim ettim" diye konuştu. 

- "Sen o kadar zengin misin?' diyen oldu"

Evini bağışlamaya karar verdiğinde çevresindeki bazı insanların, "Sen o kadar zengin misin?" diye sorduklarını belirten Dal, şunları kaydetti:

"Bunlar kolay iş değil. Şehidimiz için tören yapılıyor sonra toprağa konuluyor. Ondan sonra herkes bu iş bitti sanıyor. Ama kesinlikle öyle değil. Onu yaşamak önemli.  Zenginlik önemli değil ki. Yeter ki yüreğiniz olsun. Tek Türkiye var. Gelin hep beraber birlik olalım. Birlik olunca başarılamayacak bir şey yok." 

Dal, gazetede kendisiyle ilgili yapılan haberleri gördüğünde duygulandığını ifade ederek, yaptığı bu işi basınla paylaşmak istemediğini söyledi.

Daha sonra gelişen bazı olaylar nedeniyle basının olaydan haberdar olduğunu belirten Dal, "Şimdi iyi ki basının bu konudan haberi olmuş diyorum. Bu davranış, belki bir çok vatandaşımızı harekete geçirecektir" dedi.

- "Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı'nda olacağız"

Yaptığı bağışın basında yer almasıyla Türkiye'nin birçok yerinden arandığını anlatan Dal, "Farklı illerden belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve valilerimiz beni aradı. Bazı parti milletvekilleri de bana ulaşarak tebrik etti. En önemlisi Genelkurmay Başkanlığı'ndan aradılar. Nasip olursa cuma günü saat 11.00'de orada olacağız. 'Üstün hizmet madalyası verileceğini' söylediler. Fazla detay vermediler" diye konuştu.

Dal, dünkü tören sırasında şehidin eşine sıva işlerinde kullanılan ve mala olarak bilinen inşaat malzemesi hediye ettiğine dikkati çekerek, şehidin çocuğu doğduktan sonra kendilerini hatırlasın diye böyle bir şey yaptığını kaydetti.

Kaynak: aa