SİNOP (AA) - TÜBİTAK - Sinop Çocuk Üniversitesi işbirliği ile FeTeMM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik) projesi, farklı illerden gelen fen bilimleri öğretmenlerin katılımlarıyla Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aydın Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kaplan, çocukların erken yaşta bilim ile tanışması, bilim okur yazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama, eleştirel becerilerin kazanılması gibi konuların önemine değindi.

Ardından Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, "TÜBİTAK, Eğitim Fakülteleri ve Bilim-Toplum Projeleri" konulu sunumu gerçekleştirdi.

Proje Yürütücüsü ve Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan ise, gerçekleştirilecek projenin detayları ve nasıl bir süreç yürütüleceği konusunda katılımcılara bilgi verdi. 

Öte yandan TÜBİTAK destekli "FeTeMM" Projesi'nin 29 Ağustos tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

Kaynak: aa