ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da restoran işletmecisi Celal Öztürk, hem ürün tanıtımına katkı sağlamak hem de sağlıklı bir tat oluşturmak amacıyla talebe göre fındık çorbası pişiriyor.

Perşembe ilçesinde 150 çeşit turşu yapımıyla tanınan Celal Öztürk, fındıkla yaptığı çorbayı özel istek üzerine müşterilerine sunuyor.

İlçede 39 yıldır restoran işleten Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in en önemli geçim kaynağı fındığı farklı lezzetlerle birleştirerek tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Restorana gelen bir müşterinin önerisi üzerine fındıklı çorba yapmaya başladıklarını anlatan Öztürk, "Hem sütlüsünü hem de acılısını denedim. İlk akşam sütlüsünü yaptım ve çorba tutuldu. Daha sonra fındığı çiğ köfteyle de buluşturduk" diye konuştu.

Öztürk, çorbanın özel müşterileri olduğunu ve ramazanda da talep gördüğünü belirterek, "Çorbayı isteyen olursa telefonla arıyor ve rezervasyon yaptırıyor. İstedikleri şekilde fındıklı çorbayı yapıyoruz. Ramazanda iftarda bol bol tüketiliyor" ifadesini kullandı.

Ordu'nun fındık üretimi ve lezzeti açısından önem arz ettiğini dile getiren Öztürk, sağlık açısından faydalı fındığın çorbasının da yararlı olabileceğini aktardı.

- "Görünüş itibarıyla daha çok ezogelin çorbasını andırıyor"

Aşçı Mustafa Gündüz ise fındığın yağlı olmasından dolayı fazla yağ kullanmadıklarına dikkati çekerek, "Yağlı bir ürün olduğu için tereyağ ve margarin kullanmıyoruz. Malzeme olarak çekilmiş fındık, fındık unu, soğan, salça, un, yağ, tuz ve baharat çeşitlerinden katıyorum" dedi.

Fındık çorbasının, çok bilinen bir çorba çeşidi olmadığını, özel talep üzerine pişirildiğini anlatan Gündüz, "Görünüş itibarıyla daha çok ezogelin çorbasını andırıyor ama tat olarak çok farklı bir lezzet. İçindeki fındık kokusundan ve yedikçe tadından anlaşılıyor" diye konuştu.

Fotoğrafçı Erol Canik de fındıklı çorbanın kendisi için vazgeçilmez tatlardan biri olduğunu belirterek, "Yöremizin yemeklerini çok seviyorum. Fındık bizim için önemli bir ürün. Bunu çorbayla buluşturmak harika bir fikir. Bu restorana gelmeden önce siparişini veririm ve arkadaşlarımla fındıklı çorbayı yeriz. Farklı lezzet oluşturdukları için işletme sahibini tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Fındık çorbasının müşterilerinden Osman Çoluk da dışarıdan iş yerine yemek istediklerinde özel bir lezzet olduğu için fındık çorbasını tercih ettiklerini kaydetti.

Kaynak: aa