RİZE (AA)- Fındıklı Halk Eğitim Merkezince ahşap eğitim atölyesi kuruldu.

Fındıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Karadeniz, yaptığı açıklamada,  modernleşme süreciyle kültür mirasının en önemli unsurları arasında yer alan ahşap el sanatlarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Günün ihtiyaçlarını karşılayamadığı için yok olmaya yüz tutan ahşap el sanatlarını gençlere sevdirmek, ahşap oyuncak ve hediyelik eşya yapımı alanında eğitim vermek amacıyla ahşap eğitim ve üretim atölyesi kurduklarını belirten Karadeniz, "İnsanların hayat boyu öğrenme ihtiyaçlarına cevap verebilecek ahşap hediyelik eşya yapımı kursu için ahşap atölyesi açtık. Ahşap atölyesi için gerekli olan en yeni teknoloji makine ve ekipmanlarla donatılması için de proje hazırladık. Bu kapsamda gerekli makine ve el aletlerini temin ettik. Geleneksel ahşap yapı mimarisi, ahşap eşyalar, ahşap el aletlerinin ve makinelerinin kullanımı, ahşapta bozulmalar ve koruma yöntemleri, ahşapta süslemeler hakkında  eğitimler vermek için atölyemiz öğrencilerini bekliyor" dedi.

Ahşap eğitim atölyesinde ahşap yapı örneklerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Karadeniz, ayrıca üretkenlik ve istihdama katkı noktasında özellikle gençlere büyük kazanımlar sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: aa