RİZE (AA) - Fındıklı ilçesinde Çağlayan Deresi üzerine yapılması planlanan Taşdibi Hidroelektrik Santrali (HES) için gerçekleştirilecek Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı iptal edildi.

HES projesini yapacak firma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince Fındıklı Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılacağı duyurulan toplantı iptal edildi. Fındıklı Belediyesi, ÇED toplantısının iptal edildiğini anons ederek vatandaşlara duyurdu.

Toplantıyı protesto için Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, Halk Eğitim Merkezine kadar slogan atarak yürüdü. Fındıklı Derlerini Koruma Platformu üyeleri, toplantının yapılacağı salona girerek salonun boş olduğuna ilişkin tutanak tuttu.

Grup, Halk Eğitim Merkezi önünde tulum eşliğinde horon oynadı.

Burada konuşma yapan Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Acar, Fındıklı'nın doğasına, suyuna, yaylasına sahip çıktığını belirterek, "Buraya kadar geldiniz. Birileri sıcak masa başlarından ayrılıp bugün buraya gelmediler veya gelemediler. Niye gelmediklerinin gerekçesine bakmıyoruz. Biz çok iyi biliyoruz, sizin kadar bilgiye sahip değiller. Sizin kadar yetenekli değiller. Sizin gibi bu alanlarda yaşamıyorlar. Size verecek bilgileri yoktur. Onun için gelmediler" dedi.

Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Avni Ertaş ise Taşdibi HES projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısına hiçbir yetkilinin ve şirket temsilcisinin gelmediğini ifade ederek, "Salonun boş olduğunu gördük ve tutanak tuttuk. Henüz elimize resmi bir yazı ulaşmadı ancak bilinmeyen bir tarihe ertelendiğini öğrendik. Ne zaman gelirlerse gelsinler biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu mücadeleyi direne direne kazandık,  kazanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: aa