RİZE (AA) - Fındıklı'da Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Fındıklı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Köseoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Fındıklı Emniyet Müdürü Ramazan Eniş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kemal Mollamerdoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğretmenler katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelindeki eğitim sıralamasında Rize'nin geride olduğunu belirterek, "Bu durum üzüntü verici. Bu sonuçlardan ötürü eğitim konusunda bir şeyler yapmamız gerektiğini  kararlaştırıldık. Çalıştaylar yaptık. Yaptığımız çalıştaylarda kararlar aldık ve bunları uygulamaya koyacağız. RENK projesini başlattık. Bu işe gönlümüzü koyduğumuzda çok rahat başarabileceğimiz proje olacak. Sonucunda eğitim sıralamasında Türkiye genelinde önlere gelebileceğimizi göreceğiz" dedi.

Kaymakam Karaman ise tüm yıl boyunca RENK projesi çalışmalarının içinde yer alacağını belirterek, tüm idareci ve öğretmenlerle projenin başarıyla sonuçlanması için çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: aa