DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar, kurdukları karate kulübüyle çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumayı hedefliyor.

Ev hanımı, kulüp başkanı, antrenör ve öğrenci velisi Ayşegül Ödemiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bayanlarla ele ele vererek kulüp kurduklarını, karate eğitmeni olarak görev aldığını söyledi.

Bakanlığın projesi kapsamında Düzce Farabi Anadolu Lisesinin bodrum katında oluşturulan salonda çalıştıklarını belirten Ödemiş , "Kurslarımıza 25 öğrenci katılıyor. En küçüğü 5, en büyüğü 13 yaşında. Hepsi yakın bölgeden kursumuza katılıyor. Çocuklarımızın aileleri, özellikle de anneler, kursumuzu yakından takip edip çocuklarının yanlarında oluyor. Velilerimizin çok büyük katkısını görüyoruz" diye konuştu.

Ödemiş, kursiyer çocuklar arasında Türkiye'de farklı müsabakalarda derece yapmış sporcuların da bulunduğuna dikkati çekerek, gelecek yıllarda kursiyerlerden önemli dereceler beklediklerini anlattı.

- "Kulübün yönetimi, kadınlardan oluşuyor"

"Kulüp yönetimimiz tamamen kadınlardan oluşuyor" diyen Ödemiş, "Ailelerden, özellikle annelerden çok büyük destek alıyoruz. Çocuklarını antrenmana getirip, sonuna kadar bekliyorlar. Velilerimizin desteğiyle kulübümüzü ayakta tutmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Başkan Yardımcısı ve öğrenci velisi Eda Gündoğmuş da her gün düzenli antrenmanlara geldiğini kaydetti.

Okulda öğretmenlik yaptığını dile getiren Gündoğmuş, "Milli Eğitim Bakanlığının bu projesinden nasıl yararlanırız' diye düşünürken böyle bir fikir oluştu. Çocuklarımız oldukça istekli ve biz de onlarla her gün buradayız. Çocuğumun burada olmasından dolayı çok mutluyum. Spor yapan çocuk, hem ahlaki yönden gelişiyor hem de başka şey düşünme fırsatı olmuyor. Oğlum biraz çekingen yapıya sahipti, buraya başladığından bu yana bu çekingenliği bitti" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa