AMASYA (AA) - Amasya'da Genç Memur-Sen üyesi bir grup, Savcı Mehmet Emin Kiraz’ın şehit edilmesi ve son günlerde üniversitelerde yaşanan provokasyon olaylarına tepki amacıyla "Sesini değil fikrini yükselt" sloganıyla kitap okuma eylemi gerçekleştirdi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde bir araya gelen Genç Memur-Sen üyeleri adına açıklama yapan Amasya Şube Başkanı Yunus Macit, provokasyonlarla milletin sinir uçlarına dokunulmak istendiğini söyledi.

Üniversitelerin ilim ve  irfan yuvası olduğunu ifade eden Macit, "Bugün burada söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere, şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı duruyoruz. Farklılıklarımızı, zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı, en birleştirici eylemine davet etmek için toplandık" dedi.

Savcı Mehmet Emin Kiraz'ın şehit edilmesine tepki gösterdiklerini belirten Macit, "Türkiye, tarihi bir seçim öncesinde yine karanlık mahfillerin kirli provokasyonlarla ülkeyi kaosa sürüklemek istedikleri hassas süreçten geçmektedir. Geçtiğimiz günlerde bir savcımızın kalleşçe şehit edilmesi, sözünü ettiğimiz hassas dönemin en önemli olayıdır. Bu cinayeti büyük bir nefretle kınıyor, kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz" diye konuştu.

Sendika üyeleri, yarım saat süren kitap okuma etkinliğinden sonra dağıldı.

Kaynak: aa