GÜMÜŞHANE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'de gençliğin önünü açan parti ve siyasi hareket, AK Parti'dir" dedi.

Bakan Kılıç, Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen 5. AK Parti Gümüşhane Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kongrelerinin demokrasi şölenleri olduğunu ifade ederek, Meclis'teki AK Parti grubu arasında da birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

Türkiye'de ve Türk siyasi tarihinde AK Parti'nin gençlere verdiği önemi hiçbir siyasi partinin vermediğini anlatan Kılıç, Türkiye'de gençlerin önünü açma konusundaki çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Kılıç, hükümetin çalışmalarına değinerek, "Türkiye'de gençliğin önünü açan parti ve siyasi hareket, AK Parti'dir. Kadınlarımızın siyasi hareket içerisindeki temsilini artırmak için çok ciddi manada çalışmalar yapılmaktadır. Kadınlarımızın kendilerini istedikleri gibi ifade edebilmesi için engelleri kaldıran parti AK Parti'dir" diye konuştu.

2015 seçimlerinin yaklaştığını anlatarak AK Parti'nin kadın kolları ve gençlik kollarının koordineli çalışması gerektiğine işaret eden Kılıç, AK Parti'nin Gümüşhane'de yaptığı yatırımları anlattı.

Bakan Kılıç, geçen hafta Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı'nda toplandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de birtakım gruplar, birtakım olumsuzluk çıkarmak için yola çıktı fakat şöyle biraz tarih inceleseler, şöyle çok da geriye gitmelerine gerek yok. Az bir tarih inceleseler, yasalarımıza baksalar, Anayasamızın 104. maddesini iyice okusalar, yakın tarihimize baktıklarında Fahri Korutürk'ün, Kenan Evren'in, Turgut Özal'ın ve Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanı oldukları dönemdeki kabine toplantılarını bir hatırlasalar, bunun ilk olmadığını gayet güzel görürler ama işin içinde mesele var. Mesele, 'seçilmiş hükümet ile seçilmiş cumhurbaşkanı arasında nasıl olumsuzluk çıkarırız, aralarındaki bu uyumu nasıl zedeleriz, başbakan ile cumhurbaşkanı arasında nasıl bir ayrılık, gayrılık ortaya koyabiliriz'. Boşuna uğraşırsınız. Çünkü AK Parti davasının köklerinin biz nerede olduğunu çok iyi biliyoruz. Nasıl bir davayı temsil ettiğimizi çok iyi biliyoruz."

- "Milletimizle beraber yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasına kimsenin giremeyeceğini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin içerisine fitne fütur sokamayacaklar, burdaki bu birlik ve beraberliğimiz bunu açık seçik ortaya koyuyor ama Türkiye'de birtakım oluşumlar, paralel yapılar, bir zamanlar, yakın geçmişte İçişleri Bakanı hakkında 'çete lideri' dediler, Başbakan'a 'dönemin başbakanı' dediler. 'Güvendiğiniz Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart seçimlerini göremeyecek' dediler. Öyle savcılar oldu ki emniyet koridorlarında şov yapan haddini bilmezler oldu. AK Parti siyasi hayatının içinde çok engeller gördü. Biz milletimizle beraber yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Milli iradenin temsilini üzerimizde taşıdığımız sürece biz bu davanın uğrunda yürümeye devam edeceğiz. Dolayısıyla milletimize sırtımızı dayadığımız, onlardan destek aldığımız için 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürüyeceğiz, koşacağız." 

"15 sene önce Türkiye G20'nin başkanı olacak deselerdi herhalde 'G20 ne ola ki' derlerdi" ifadesini kullanan Kılıç, "Türkiye şu anda bütün uluslararası anlamda dünyanın ilk 20 ekonomisi ülkenin başkanlığını yapıyor. Ben de bu zirvelere çok gittim. O zirvelerde ne kadar büyük bir ağırlığımız olduğunu biliyorum. Biz o mekanizmada karar verici noktadayız. Türkiye'de G20 toplantısı yapılacak. Nereden nereye. 2000'li yılların başında 1 milyar borç için kapı kapı dolaşan Türkiye şimdi 5 milyar borç verebilecek seviyeye geldi" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı,  AK Parti bölge milletvekilleri ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 

Kılıç, toplantıya gelişinde spor salonunun alt katında kendisini karşılayan sporcular ve çocuklar ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kılıç, kongrenin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kentte yaptırılan öğrenci yurdu ile Bakanlığı tarafından yapılan spor yatırımlarını inceledi.

Kaynak: aa