ORDU (AA) - Ünye ilçesinde iki iş yerine giren ve yaklaşık bir saat kalan 5 zanlı, seçtikleri 3 bin 500 lira değerindeki giysileri alarak kaçtı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Liseler Mahallesi'ndeki kapalı pazar alanında, Fezail Türk ve Engin Türk'e ait iş yerlerine sabaha karşı giren kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, yaklaşık bir saat kaldıkları dükkanlardan 3 bin 500 lira değerinde giysi çaldı.

Sabah iş yerlerini açan esnafın durumu fark ederek başvurması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri işyerlerinde inceleme yaptı.

İş yerlerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, ellerinde çantalarla kaçan yabancı uyruklu 5 kişinin yakalanması için çalışma  başlattı.

İş yeri sahibi Fezail Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah açtığı iş yerinde bazı ürünlerin eksik olduğunu ve soyulduğunu fark ettiğini belirterek, "Diğer arkadaşlarımla görüşerek onlarda da hırsızlık vakasının yaşanıp yaşanmadığını araştırdım. Benim gibi bir arkadaşımın daha iş yerine girdiklerini öğrendim" dedi.

Ünye Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Abdurrahman Kılıç'la emniyet güçlerini arayarak durumu bildirdiklerini anlatan Türk, kamera kayıtlarını inceleyen polis ekiplerinin 5 zanlının yabancı uyruklu olduğunu belirlediğini söyledi.

Türk, iş yerinden bin 500 lira değerinde eşyanın çalındığını dile getirerek, zanlıların çaldıkları eşyaları seçerek aldıklarını anlattı.

Diğer iş yerine sahibi Engin Türk de 2 bin lira değerinde malının çalındığını ifade ederek, "Güvenlik kameralarına baktık, hırsızların 5 kişi olduklarını gördük. Özellikle son zamanlarda kapalı pazarda hırsızlık olayları oldukça arttı. Bununla ilgili emniyet güçlerimiz ellerinden geleni yapıyor. Bu konuda daha sıkı çalışma yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: aa