GİRESUN (AA) - Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kentte yeni bir spor salonu yapımı için altyapı çalışması başlattıklarını söyledi.

Aksu, makamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Hasan Bulut ve Yeşilgiresun Belediyespor Yönetim Kurulunun bazı üyeleri ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Aksu, Yeşilgiresun Belediyespor'un önümüzdeki sezon Basketbol Süper Lig'de mücadele etmeye başlayacağını anımsatarak, mevcut salonun ihtiyaca cevap veremeyeceğinden Giresun'da yeni bir spor salonu yapımının zaruri hale geldiğini belirtti. 

Yeni yapımını hedefledikleri salon için arsa arayışlarına başladıklarını kaydeden Aksu, "Salon yapımı artık zaruri hale geldi. Kısa sürede de tamamlanması gerekiyor. Bunun için uygun arsa bulmak zorundayız. Bazı kamu arazilerini incelemek gerekiyor. Bu konuda gereken bakanlık tahsisi sağlandığında, imar yönünden biz gerekeni yaparız. Sonuçta bu şehrin takımının, bu şehrin insanlarının özlemini  yerine getireceğiz" dedi. 

Belirledikleri bazı arazilerin olduğunu dile getiren Aksu, bunlarla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ilgilileri ile temasa geçerek en uygun yeri belirlemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: aa