GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen "İşaret Dili Eğitimi" programına katılan 15 emniyet personeline belgeleri törenle verildi.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, 24 Ekim-31 Aralık arasında gerçekleştirilen eğitimle işitme ve konuşma engelli vatandaşların iş ve işlemlerini sağlıklı yürütebilmeleri, etkin ve kaliteli hizmet alabilmeleri, polisle arasındaki mesafeleri kaldırarak kendilerini daha iyi ifade etmeleri ve güven duygularını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Giresun'da yapılan çalışmada 993 işitme ve konuşma engelli vatandaşın bulunduğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Engelli olduğu için hiçkimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Bu bilinçle Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği kurarak hazırladığımız 'Engelsiz Anlaşmak' projesiyle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın herhangi bir nedenle emniyet birimlerimize başvurmaları halinde işlerini en sağlıklı biçimde halledebilmeleri hedeflenmiştir. Bu kapsamda Giresun merkez ve ilçelerimizden 15 personelimiz Giresun Halk Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 'İşaret Dili Eğitimi' programına katılarak programı başarıyla tamamlamıştır. Biz biliyoruz ki engelli olmak bir kusur değildir. İnsanlık için asıl engel, gönül penceresinin kapalı olmasıdır. Asıl engelliler ise doğuştan ya da sonradan fiziksel ya da zihinsel engelli olanlar değil, karşılarına çıkan engeli geçemeyenlerdir. Unutmayalım ki engellilere saygı, onlara yaşama sevinci vermektedir."

 Öztürk, emniyet personeline belgelerini verdi.

Kaynak: aa