GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından "Mutlu Yarınlara Gülümseyen Yüzler" Projesi kapsamında ortaokullar arasında bilgi yarışmasının finali yapıldı. 

19 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışma finaline 4 ortaokul katıldı.

Bilgi yarışması sonunda Cumhuriyet Ortaokulu birinciliği, Çıtlakkale Ortaokulu ikinciliği, Kanuni Ortaokulu ise üçüncülüğü elde etti.  

Dereceye giren okullara ödüllerini Giresun Valisi Hasan Karahan ve Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk tarafından verildi.

Giresun Emniyet Uğur Öztürk, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak suçu önleme ve bilgilendirme faaliyetlerini etkin bir şekilde yürüttüklerini ifade ederek, "İl merkezindeki okullarda yürüttüğümüz projelerle, daha çok insana ulaşmak, daha çok eve girmek, Giresun’un daha huzurlu, güvenilir, yaşanabilir bir kent olması yolunda hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Emniyet teşkilatı olarak eğitimin her aşamasında bu tür etkinliklerle çocuklara ulaştıklarını kaydeden Öztürk, "Bugün burada gerek sorulan sorularla gerek oluşturulan ortamla çocuklara verilen mesaj, başarı açısından başarılı olan öğrencinin motivesi ve diğer arkadaşlarına örnek olması açısından önemlidir" diye konuştu. 

Kaynak: aa