GİRESUN (AA) - Giresun İl Emniyet Müdürlüğü'nce, suçu önlemek, suç ve suçluyla etkin mücadele etmek, şehrin asayiş ve güvenliğini temin ederek daha huzurlu bir şehir tesis etmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, vatandaş odaklı hareket eden ve her geçen gün hizmet kalitesini artıran faaliyetlerinin asıl hedefinin, il genelinde asayiş olaylarını azaltabilmek, olayların önüne geçebilmek ve suçu meydana gelmeden önce önleyebilmek olduğu kaydedildi.

Açıklamada, önleyici çalışmaların yanı sıra yaşanan olaylara da anında müdahale edildiğine işaret edilerek, olay yeri inceleme şube müdürlüğü tarafından 1 Ocak - 20 Temmuz tarihleri arasında 259 olay yeri incelemesi yapıldığı, bunların büyük kısmının aydınlatıldığı aktarıldı.

İl genelinde, 2015 yılının 7 aylık bölümünde meydana gelen 104 iş yeri ve evden hırsızlık olayından 37'si olay yerinden elde edilen parmak ve avuç izlerinden, 7'si ise  ayakkabı izleri üzerinde yapılan görüntü iyileştirme ve fotoğraf karşılaştırma neticesinde aydınlatıldı.

Giresun halkından suç ve suçluyla mücadele konusunda destek istenilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olay yeri incelemesi suç soruşturmasının ilk ve en önemli basamağıdır. Olay yerindeki en basit  bir bulgu dahi olayın aydınlatılmasının tek anahtarı olabilir. Bu nedenle olay yeri ve çevresinde bulunan vatandaşlarımızın iz ve delilerin bozulması, kaybolması ya da zarar görmesi ihtimaline karşı olay yerine yaklaşmamaları, görevlilerin ikaz ve uyarılarına uymaları, olay yerinde şüpheli gördükleri kişi ve cisimleri görevlilere bildirerek olayların aydınlatılmasında en önemli katkıyı sağlayacaklardır. Olay yerini sadece bir kez koruma fırsatımız olduğunu unutmamalıyız."

Kaynak: aa