GİRESUN (AA) - Bulancak ilçesinde, Giresun Valisi Hasan Karahan ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin adını kullanarak hayırseverleri dolandırmaya çalışan bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından, son dönemlerde Giresun Valisi Karahan ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin adlarının kullanılarak yardımseverlerden para talep edilerek dolandırıcılık olaylarının gerçekleştirildiği duyumlarının alınması üzerine soruşturma başlatıldı. 

İl genelinde yapılan soruşturma kapsamında Bulancak ilçesinde aynı yöntemle dolandırıcılık olayını gerçekleştirmek isteyen N.K. isimli şahıs gözaltına alındı.

Şahsın yapılan sorgusunda benzer suçlardan 43 dolandırıcılık kaydının bulunduğu tespit edildi.

Öte yandan Giresun Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlardan bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması istenilerek, "Vatandaşlarımızın unvan kullanmak sureti ile yardım amaçlı da olsa kendilerinden telefon ile para talep eden şahıslara itibar etmemelerini, bu tür talepte bulunulması halinde anında 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulunulmasını, hiçbir kamu görevlisinin yardım amaçlı da olsa vatandaştan para talep etmeyeceğinin bilinmesi hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Kaynak: aa