GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, 31 Aralık'ta sona erecek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin uzatılmasını istediklerini söyledi.

Keskin, yaptığı açıklamada, ÇKS başvuru süresinin bitimine 14 gün gibi kısa bir zaman kaldığını, bu süre zarfında başvuruların tamamlanmasının mümkün gözükmediğini belirtti.

Bugüne kadar 11 bin kayıtlı çiftçiden 6 bininin işleminin yapıldığına işaret eden Keskin, "Geride halen çok fazla sayıda işlem yapılması gereken çiftçimiz var. İşlemlerin tamamlanması için kısa bir zamanımız bulunuyor. Süreyi gözönüne aldığımızda başvuru işlemlerinin tamamlanması mümkün değil. O nedenle başvuru süresinin uzatılmasını istiyoruz" dedi.

Keskin, ÇKS başvuru süresinin Şubat veya Mart ayına ertelenmesini istediklerini aktaran Keskin,"Süre uzatılması olmazsa yüzlerce üreticimiz gerekli başvurusunu yapamayacak ve mağduriyet yaşayacak. Bu mağduriyetlerin önüne geçme adına biz ÇKS başvurularının şubat veya mart ayına kadar ertelenmesini istiyoruz. Böylelikle üretilerimizin tamamı ÇKS'ya başvuru imkanına kavuşmuş olacaklar" diye konuştu. 

Kaynak: aa