GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, Sisdağı Yaylası'nda düştüğü dere yatağından 20 saat sonra kurtarılan Mustafa Kargün'ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Vali Karahan, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavisi süren Kargün'ün sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Bir süre sohbet ettiği Kargün'e "geçmiş olsun" dileklerini ileten Karahan, Kargün'ün hayati tehlikesinin bulunmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Vali Karahan, kurtarma çalışmalarında yoğun çaba harcayan jandarma, AKUT, AFAD ve UMKE ekiplerini de kutladı. 

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan ise kurtarma çalışmalarında birlik ve beraberliğin en güçlü örneğini sergilediklerini söyledi.

İlçede bir daha bu tür olayların yaşanmamasını umut ettiklerini anlatan Kılıçarslan, "Jandarma, AFAD, AKUT ve UMKE birliklerimiz ve vatandaşlarımızın yardımıyla, yaralıya, bulunduğu noktadan, ambulansın olduğu yere kadar müdahale etmeye çalıştık. Öğleden sonra yaralıyı sıkıntılı yerden çıkararak, titiz çalışmalar sonucunda yukarıya çıkarmayı başardık" dedi.

Kılıçarslan, yaralanan Kargün'e şifa dileyerek, kurtarma sürecinde kendilerine destek veren başta AK Parti Giresun Milletvekili Turhan Alçelik olmak üzere herkese teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.

Sisdağı Yaylası'nda 28 Haziran Pazar günü balık avlayan Mustafa Kargün, dere yatağına düşmüş, 20 saatlik çalışma sonucunda dün kurtarılmıştı.

Kaynak: aa