GİRESUN (AA) - Vali Hasan Karahan, ilgililerden 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimleri'nin en güzel ve sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için gerekli tedbirleri titizlikle almalarını istedi. 

Vali Karahan, kaymakamlar toplantısında yaptığı konuşmada, seçim takviminin işlediğine ve yaklaşık 2 ay gibi bir süre kaldığına dikkat çekti.

"Vatandaşlarımızın demokratik temel bir hakkı olan seçme ve seçilme hakkını  kullanırken devletin illerdeki temsilcileri olarak üzerimize düşen görev seçim sürecini güvenli bir şekilde yürütmek. Bunun bilinciyle yargı güvencesi altındaki seçimleri yüzümüzün akıyla tamamlayacağız" diyen Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinin ilimizde en güzel ve  en sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için görev düşen her kurum gerekli tedbirleri titizlikle alsın. Vatandaşlarımızın demokratik temel bir hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanırken Devletin illerdeki temsilcileri olarak üzerimize düşen görev seçim sürecini güvenli bir şekilde yürütmek. Bunun bilinciyle yargı güvencesi altındaki seçimleri yüzümüzün akıyla tamamlayacağız."

KÖYDES ile ilgili, yarım kalan yatırımların ödenekler dahilinde tamamlanması ve acil ihtiyaçların göz önünde bulundurulması gerektiğini de belirten Vali Karahan, hava şartları da dikkate alınarak en seri şekilde ihale prosedürlerinin tamamlanması ve temel atma, yol ve su ile ilgili çalışmaların kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi için kaymakamlardan ilçelerinde yapılan işlerin sıkı takipçileri olmalarını istedi.

Kaynak: aa